Yhden naisen naistenlehti
You Are Reading
Matkavinkkejä
0
Matka, Yksinäisen naisen juna

Matkavinkkejä

Yksinäisen naisen juna lähtee kuuden päivän kuluttua!

Olen suunnittelemassa matkani yksityiskohtia, mutta aina on varaa pysähtyä kaikissa yllättävissä ja kiinnostavissa paikoissa. Alkuun kaikki on tuttua, pohjoismaista kulttuuria Turusta Kööpenhaminaan asti. Ruotsi on toinen käyttökieleni, joten pärjään ainakin alkumatkan. Tanska on sitten toinen juttu, mutta siihenkin korva tottuu ennen pitkää. Olen pärjännyt sillä jopa sairaalassa Kööpenhaminassa, kun minua hoidettiin aivoinfarktin jälkeen. Osa puheesta meni toki reilusti ohi, mutta tulin ymmärretyksi.

Ensimmäinen etappi on kuitenkin kuljettava laivalla eikä junalla. En tuhlaa aikaa kulkemalla pitkää matkaa Tornion kautta Tukholmaan. Interrail -passi muuten tarjoaa reilun alennuksen sekä Viking Linella että TallinkSiljalla. Silja irtoaa Turun satamasta ensi viikon torstaina illalla ja seilaa vielä kylmää hohkaavalla Itämerellä Tukholmaan. Se on minulle kuin toinen kotikaupunki, sillä siellä asuu ruotsalainen serkkuni Anna. Hän on näyttelijä, ohjaaja, kirjailija ja entinen Tukholman kaupunginteatterin johtaja. Nykyään pestiä hoitaa suomalainen Maria Sid. Yövyn Annan ja hänen miehensä, kirjailija Stig Hansénin luona pari yötä kulttuuriväen suosimassa Södermalmin kaupunginosassa, jonka second hand – liikkeet ovat muuten Pohjolan parhaita.

Yleensä suuntaan suoraan satamasta kävellen Djurgårdeniin lounaalle ihastuttavaan Rosendalin puutarhaan. Se on oikeastaan biodynaamisen viljelyn keidas keskellä suurkaupunkia, ja myös puutarhakoulu. Rosendalin ravintola ja kahvila on rakennettu kasvihuoneeseen, kyljessä on myös kasvi- ja siemenmyymälä sekä houkutteleva herkkukauppa itse kasvatetuista aineksista. Lähetän niistä kuvia faceen ja Instagramiin, kun olen paikalla, ja koukuttavia live-videota VIP-lipun ostaneille.

Voit siis lähteä mukaan matkalleni klikkaamalla verkkokaupastani VIP-lipun. Pääset suljettuun ryhmään, jolle jaan ainutlaatuista sisältöä ja voit tulla matkatoverikseni ihan reaaliajassa monta kertaa päivässä. VIP-lippu maksaa 25e a päivähinnaksi matkani kestäessä tulee niin ollen alle 40 senttiä.

Djurgårdenilla sijaitsee myös Astrid Lindgrenin kirjojen perusteella luotu Junibacken -talo. Minulla on vielä lapsen mieli, joten menen usein sinne kierrokselle. Pikku junan kyydissä voi kiertää kaikki parhaat palat Lindgrenin kirjoista, sillä talon sisälle on rakennettu pienoismaailma.

Käyn Tukholmassa myös toisessa suosikkikahvilassani Urban Delissä ja Östermalmin hienostokaupunginosan kaduilla ja liikkeissä. Ja Östermalmin kauppahalli on must, ehkä myös Sturebadet-luksuskylpylä.

Ainakin nämä odottavat sinua ja minua ihan nurkan takana – ja otan vastaan mielelläni vinkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *